Kategoriat
ruoka

Vuoden 2020 ruokatrendit

K-ryhmä julkaisi loppuvuodesta katsauksen 2020 ruokailmiöihin. Selvitys koski tietenkin ennenkaikkea päivittäistavarakauppaa, mutta monet samat trendit näkyvät myös ravintoloissa.

Yhteisenä piirteenä on tiedostavuus, johon kuuluvat ekologisuus, lähiruoka ja vastuullinen tuotanto sekä omasta terveydestä huolehtiminen. Ostoskorissa osuutta kasvattavat kasvisvaihtoehdot ja myös erilaset etniset vaikutteet.

Ravintoloissa varsinkin lähiruoka ja tuotteiden alkuperän esilletuominen ovat trendejä jotka näyttävät pysyvän voimissaan. Tuottajien mainitseminen jo menuissa alkaa olla itsestäänselvyys aikaa seuraavissa ruokapaikoissa.

Tämä ei enää koske ainoastaan fine diningia, vaan myös rennommat ravintolat ja pikaruokaketjut ovat lähteneet mukaan.